úterý 9. března 2010

Mrkvové Palačinky

Když jsem byla malá, můj dědeček často připravoval tyhle malé palačinky pro mě a mé sestry. A nyní je vařím já pro svého syna a podávám je s domácím jablečným pyré.

Mrkvové Palačinky
3 mrkve nadrobno nastrouhané
3 vejce
9 dl mléka
5 dl polohrubé mouky
špetka soli

Rozšlehejte vejce a smíchejte s polovinou mléka . Postupně přidejte mouku a umíchejte do hladka. Pak přidejte zbytek mléka a promíchejte. Opatrně vmíchejte nastrouhanou mrkve a osolte. Smažte je na lívanečníku, pár minut po obou stranách dozlatova.

Palačinky jsou také ideální zamrazit. Jsou skvělé, když se vám zrovna nechce vařit a potřebujete něco rychle podávat .





Jablečné pyré
2 jablka
voda
cukr a skořice

Oloupeme jablka a nakrájíme na malé kousky. Vložte do malého kastrůlku a přidejte dost vody, aby akorát tak pokryla jablka. Vařte na mírném ohnu doměkka. Sundejte z ohně a rozmixujte ručním mixérem. Přidejte cukr a skořice dle chuti a rychle ohřejte, aby se cukr rozpustil.





1 komentář:

Related Posts with Thumbnails