neděle 14. března 2010

Dýňová Polévka

V naší rodině máme rádi dýně. Na Halloween jednu vyřezáváme a každý rok ji pojmenujeme "Pepa". Včera jsem na nákupu potkala úžasnou bio dýni, která si přímo říkala o to, abych ji vzala domů a uvařila. Učinila jsem tak a byla jsem velmi spokojená s výsledkem, který bych tady ráda prezentovala.

Jediným stínem večeře byly mé dvě děti, které když zahlídly rozřezaný kus zeleniny, spustily srdceryvný hysterický záchvat..."Maminko, ty jsi zabila Peepuuu....maminko, ono ho to bolí....mamííííííííííííí.........".

Ingredience aneb kdo byl přizván na Pepovu popravu
Pepa aneb 1 menší dýně moje měla asi 900g
900ml kuřecího vývaru
1 cibule nahrubo pokrájená
majoránka (sušená ale ještě lépe čerstvá)
1 smetana na vaření nebo bílý jogurt nebo zakysaná smetana (nejchutnější je smetana na vaření)
několik lžic olivového oleje
sůl a pepř

Cibulku osmažíme na oleji dozlatova (asi 5minut). Dýni mezitím nakrájíme na kousky asi 4cm velké.Přilejeme kuřecí vývar (nebo vodu a bujón) a přivedeme k varu. Přidáme kousky dýně a vaříme asi 20minut. Dýně musí být hezky měkká.

A už jsme ve finále, kde vezmeme ruční mixér a celou tu nádheru rozmixujeme do hladka. Vmícháme tolik smetany, kolik jsme schopni snést. Jako ideální vidím jeden kelímek, nicméně záleží na vaší chuti. Nakonec opět dle chutě osolíme, opepříme a ochutíme majoránkou.

R.I.P. Pepo...

Žádné komentáře:

Okomentovat

Related Posts with Thumbnails