pondělí 15. března 2010

Kuře z Římského Hrnce

1 celé kuře (asi 1 kg)
5 brambor
5 šalotek
1 červená paprika (nakrájená na proužky)
1 stroužek česneku (nasekaný nadrobno)
2 lžíce rajčatového protlaku
2 polévkové lžíce vody
1 čajová lžička rozmarýnu
špetka bílého pepře
1,5 čajové lžičky soli
1 čajová lžička tmavé sójové omáčky
1 lžička olivového oleje


Před použitím římský hrnec ponoříme na asi 30 min do vlažné vody. Pokud máme novou nádobu musí být namočená ve vodě nejméně 2 hodiny.

Nakrájené brambory a cibuli položíme na dno hrnce. Na ně přidáme nahrubo nakrájenou červenou papriku a česnek. Smícháme rajčatový protlak s vodou a zeleninu v hrnci touto směsí zalijeme.

Kuře naporcujeme na 8 kusů. Smícháme rozmarýn, bílý pepř, sůl, sójovou omáčku a olivový olej. S touto omáčkou potřeme kuře díly zbytek zalijeme přes zeleninu.

Hrnec vložíme do studené trouby (POZOR pokud dáte do horké trouby PRASKNE) a zapneme teplotu na 250 stupňů. Pečeme asi 1 hodinu, kuře se musí celé propéct. Sejměte víko a pečeme dalších 10-20 minut, takže kuře dostane pěknou barvu.



2 komentáře:

Related Posts with Thumbnails